Sökes: Junior PR-konsult!

Holy Comms växer vidare, och nu söker vi en PR-konsult för att utveckla och bygga vidare vårt erbjudande inom PR. Har du erfarenhet av PR-arbete och att ha en löpande kontakt med media och journalister? Är du en fena på att nosa upp spännande vinklar och nyheter? Och kan du dessutom arbeta med PR på en strategisk nivå? I så fall, läs vidare, för vi lovar att detta är något för dig.


Om Holy Comms

Holy Comms är en snabbväxande kommunikationsbyrå i Stockholm. Vi definierar oss som en marketing as a service-byrå (maas) och lägger stor vikt vid att skapa flexibla, skräddarsydda och abonnemangsbaserade lösningar för våra kunder. Vi jobbar bland annat med aktörer som Apotek Hjärtat, Nordiska Galleriet, Carmex, 7Eleven, Pressbyrån, Poolia, Visma , och Carnegie – men även många mindre företag och en rad innovativa startups, som Insurely , Trine, Stylee, Spherio Group och Bärta.

Ingen av våra kunders abonnemang och upplägg är likadant som någon annans. Vårt erbjudande är helt flexibelt – varje månad planeras med de tjänster och kompetenser kunden behöver. Vi paketerar våra tjänster under sex produktområden: Strategy, Editorial, Design, Film & Photo och Campaign. I varje område finns våra specialister, som samarbetar korsfunktionellt inom kundteamen.

Vi vill inte vara en svår byrå, vi hämtar vår inspiration från techvärlden och vi vill förändra de gammalmodiga strukturer som finns i byråvärlden. Våra ledord är snällhet, transparens och flexibilitet, det är så vi vill att våra kunder och kollegor ska uppfatta oss.

Vi tror på långsiktiga kundrelationer och lägger stor vikt vid att alltid leverera lite bättre än sist. Vi är under snabb tillväxt och sitter just nu på Sveavägen i Stockholm.


Om rollen

Som PR-konsult på Holy Comms kommer du arbeta löpande med PR åt våra kunder samtidigt som du också kommer få vara med och utveckla vårt PR-arbete framåt. Vi tror på vikten av att se på PR från ett holistiskt perspektiv – och tack vare våra många specialistområden utanför PR kan vi hjälpa våra kunder att maxa effekten av PR-insatserna i ägda och köpta kanaler

Du kommer att arbeta med olika delar inom PR-området; från att skriva pressmeddelanden och bearbeta medier till att ta fram PR-strategier och PR-planer för våra kunder. I rollen ingår även löpande kontakt med journalister, influencers och andra medier för våra kunders räkning, att skapa och genomföra events från ax till limpa och jobba med person-PR för våra kunders talespersoner.

Vi arbetar alltid i team med och kring våra kunder och du kommer arbeta nära Client Director (projektledare) och Strateg för respektive kund – vi ser att du kommer vara en viktig resurs i teamet för att säkerställa att det vi gör är i linje med den övergripande strategin och de uppsatta målen kopplade till PR. Du kommer rådge och konsultera våra kunder samtidigt som du även kommer arbeta löpande med att värdera och hitta rätt vinklar.

Utöver detta får du även vara med och forma PR-arbetet på Holy Comms samt arbeta löpande med omvärldsbevakning kring de branscher våra kunder verkar inom.

Ett urval av dina arbetsuppgifter:

  • Ta fram PR-strategier och PR-planer
  • Skriva pressmaterial som exempelvis pressmeddelanden
  • Bearbeta medier
  • Löpande kontakt med journalister och influencers
  • Rådgivning såväl internt som till kund gällande PR


Vem är du?

Du har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande och du har med fördel 1-2 års erfarenhet av liknande PR-arbete. Du är en fena på skriftlig såväl som muntlig kommunikation. Om du har ett upparbetat kontaktnät är det meriterande.

Som person är du självgående, ansvarstagande och initiativtagande. Du är social och har lätt för att bygga goda relationer med såväl journalister som kunder och kollegor. Holy Comms erbjudande är flexibelt och det är därför otroligt viktigt att du går in i den här rollen med ett flexibelt mindset – och att du drivs av att utvecklas och lära dig nya saker. Du är driven och gillar att ha ett högt tempo, men du skulle för den sakens skull aldrig tumma på kvaliteten.

Och viktigast av allt; du är snäll, flexibel och transparent. Det är vi – och det råkar även vara våra värdeord, som betyder väldigt mycket för oss.


Välkommen med din ansökan!

Tillträde sker i så snart som möjligt. Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande. CV och personligt brev mailas till fredrik@holycomms.se